Monday 25 February 2013

Auckland Lantern Festival 2013

Festivalul Lampioanelor are loc in fiecare an cu ocazia primei luni pline din calendarul chinezesc lunar. Acest festival marcheaza finalul festivitatilor de celebrarea a Anului Nou Chinezesc, fiind o traditie pastrata inca din perioada Dinastiei Han (206 BC -221 AD).


Festivalul a cuprins manifestari culturale de muzica si dans, acrobatii, demonstratii de arte martiale, ceremonia de servire a ceaiului, filme, artificii si mancare.

Scurta prezentare VIDEO, aici (3:19 min).

Atmosfera pe lumina










Atmosfera la lasarea serii




















Dansul Dragonului: click aici (2:35 min) (in deschiderea festivitatilor de Anul Nou Chinezesc, 2013 @ ASB Showgrounds, Auckland, Noua Zeelanda)


Echipa de dans incearca sa imite prin miscari unduitoare, sinuoase, deplasarea acestui spirit al apelor. Miscarile simbolizeaza, in mod traditional, rolurile istorice ale dragonilor, manifestand putere si demnitate.  Dragonul este considerat ca aducator de noroc. Printre calitatile sale se numara: puterea, demnitatea, fertilitatea, intelepciunea si bunul augur.



Dansul Leului: click aici (12:12 min) (nu am gasit o filmare buna din cadrul festivalului din Auckland, asa ca am pus una de la o competitie din 2013) - FOARTE SIMPATIC!!!


Dansul Leului este o traditie importanta in China. El exprima bucurie is extuziasm. Dansul Leului imbina arta, istoria si cascadoriile Kung Fu, fiecare miscare fiind executata pe un ritm melodic specific.  Acest dans face parte din festival si se considera ca aduce prosperitate, noroc si bucurie.


Artificiile de la finalul festivalului, click aici



No comments:

Post a Comment